26. jul. 2012

Hjemmelavet hvidløgsost

Hvis man gerne vil have noget ost der smager bedre og friskere end den almindelige leende ko eller lignende kan det hurtigt blive super dyrt. Mine forældre holder fødselsdag næste weekend, og min mor er igang med at fylde køleskabene med tilbehøret til natmaden. Og som det køkken-geni hun er laver hun da lige en hjemmelavet ost. Processen er overraskende nem, og resultatet kan næsten ikke blive andet en nam. Fyldet her er hvidløg og hendes hjemmelavede brændælde salt, men i virkeligheden kan man fylde den med lige det man har lyst til. Jeg tror jeg skal prøve en med små stykker peberfrugt og soltørret tomat snart!

Fremgangsmåde:

  • 2/3 dele 18 % creme fraice blandes med 1/3 del 10 % græsk yoghurt
  • Hertil tilsættes ønsket fyld - i vores tilfælde hvidløg og brændældesalt
  • Dernæst beklæder man en si med opklippede kaffefiltre og sætter blandingen til afdrypning over en skål natten over i køleskab


  • Næste dag tager man forsigtigt osten op (som nu har en fin og fast konsistens) og rører den forsigtigt sammen



  • Tilsidst putter man osten i beholder, hvor den kan holde sig i køleskab i ca. 1 uge



Delikat ost på hjemmelavet knækbrød


Husk! Gem det der drypper af osten - ostevallen - da det giver et fantastisk brød hvis du bager med det!



1 kommentar:

  1. Det knækbrød, ser så lækkert ud :-) Har du en god opskrift? Mvh Gitte

    SvarSlet