30. jul. 2012

Vidunder morgenbrød

I min familie bager vi vores eget brød hver dag. Det kan lyde som et stort stykke arbejde, men den opskrift som vi alle bruger er nem og bliver for det meste rigtig god. Der er nogle ting som er med til at sikre at brødet bliver en succes, som er brugen af en stenplade til at bage på, god mel, lang hævetid og en meget varm ovn. Når det er på plads bliver det stort set altid godt, og man kan, som vi gør, få nybagt brød hver morgen. Brødet er et æltningsfrit brød, og forberedelsen af dejen tager ca. 3 min!

Fremgangsmetode:

Til denne portion brugte vi:
500 g mel
1 fingerspidsfuld gær
1 tsk salt
2 glas vand
forskellige frø til drysning


  • opløs gæren i en smule vand i en skål (jeg bruger altid margretheskåle med låg, for så hæver det så fint)
  • tilsæt al melet samt salt
  • tilsæt vand (det er lidt at prøve sig frem, hvor meget vand man skal bruge)
  • bland dejen med en kniv - vi gør det at vi næsten skærer os igennem massen, så det lige bliver blandet, men heller ikke mere
  • sæt låg på/folie på skålen og lad det hæve natten over ved stuetemperatur eller i køleskab
  • Næste morgen/ 10-12 timer senere hælder man forsigtigt dejen ud på et bord drysset med mel. Det handler om at røre så lidt som muligt ved dejen. Herfra former man det til boller, brød, flytes eller andet - men ved så lidt berøring som muligt, og absolut ingen æltning!
  • Hvis man vil have kerner/frø på pensler man med lidt vand og drysser det over
  • udmiddelbart efter sættes brødet i en 250 grader varm ovn på en stenplade. Vi bruger en pizza spatel til at overføre brødet til stenpladen, og bruger bagepapir under.
  • brødet bages til det er gyldent og lyder hult når man banker på undersiden



























    
























Ingen kommentarer:

Send en kommentar