10. feb. 2013

Chai latte på en kold dag



Med al sneen og kulden udenfor kan man godt trænge til noget varmt at styrke sig på.
Jeg holder meget af te og stærke krydderier, så derfor er denne indiske, krydrede tedrik en rigtig omgang selvforkælelse. Den kan laves i en stærk eller mild version alt efter, hvad ens smagsløg kan klare.





Mild version:
2 dl. mælk
0,5 stang kanel (udgangspunktet er en lille kanelstang - den fra Urtekram er god at smuldre)
0,5 tsk. nelliker
6-7 sorte peberkorn
0,25 tsk. kardemomme
0,5 spsk. sort te (gerne indisk, f.eks. Darjeeling)
1 langt tefilter

Stærk version:
Samme mængde mælk, som den milde version, men mængden af krydderierne fordobles.

Fremgangsmåde:

Kanelstangen brækkes i mindre stykker og puttes i en morter sammen med nellikerne og peberkornene. Krydderierne stødes grundigt, indtil de er blevet fintmalede.
Krydderiblandingen hældes sammen med kardemommen og teen i teposen, hvorefter der bindes en knude på posen.
Mælken hældes i en kop og teposen med krydderierne og teen sænkes ned i mælken.
Det hele varmes i en mikrobølgeovn ved 50 % varme i ca. 5 min. Hold øje med koppen, da mælken let kan koge over. Tag koppen ud en gang i mellem og pres på teposen med en ske. Smag på den efter de 5 min. og lad den evt. varmes lidt mere i gennem , hvis chai latten ikke er stærk nok.

Nu er chai latten parat til at nydes - gerne med et tæppe i sofaen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar