14. sep. 2015

Balsamicobagte vilde blommer / mirabeller med honning - til ost

 
På en fin, grøn sti i Aarhus kommer der hvert år utroligt mange små, vilde blommer - også kaldet mirabeller. De har en delikat smag, men er mindre kraftige i smagen end klassiske blomme, som f.eks. sveskeblommer eller opalblommer. I år fik jeg indsamlet en hel pose fuld af de små mirabeller til at lege med.

Men hvad skulle de nu bruges til - alle de fine, lilla mirabeller?
Efter længere tids research kom jeg frem til at balsamicobage de små blommer. De sød-syrlige bagte mirabeller passer perfekt til en god, fed blåskimmel ost, men kan også passe til en mildere, hård ostetype. Jeg brugte her Arla Unikas Høgelundgaard. Virkelig en delikatesse, der gav godt modspil til blommerne!

Ingredienser (til en lille portion):

10 stk. vilde blommer / mirabeller (eller brug alm. blommer)
3 - 4 spsk. flydende honning (alt efter hvor søde mirabellerne / blommerne er)
1 spsk. balsamico
1 lille kvist frisk timian - med bladene pillet af kvisten (eller tørret, hvis du ikke har frisk)
Lidt salt
Lidt peber - friskkværner

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Halver mirabellerne - eller skær dem i kvarte, hvis de er store og befri dem for sten.
Pensl et ildfast fad eller en tærteform med lidt olie.
Læg mirabellerne i fadet med skindsiden nedad.
Bland honning og eddike og fordel det over mirabellerne i fadet.
Kværn salt og peber over mirabellerne - vær lidt tilbageholdende med krydringen - og drys med timian.
Bag i den forvarmede ovn i ca. 15-20 min. - til mirabellerne er bløde og honning-balsamico-blandingen er kogt lidt ind til en mere sirupslignende konsistens.
Køl ned, smag evt. til med mere honning om nødvendigt og server.

Kan også serveres som tilbehør til kage eller vaniljeis - som et krydret indspark til en ellers sød ret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar