7. sep. 2015

Hindbærsmoothies med mandler og kardemomme


Lækre smoothies med en cremet konsistens og let krydret smag. Fine til morgenmad eller som belønning efter en lang arbejds- eller skoledag. De er lavet med de fineste selvplukkede hindbær fra mine forældres have. Så bliver det ikke bedre! Men købe-bær kan også bruges ;)



Ingredienser:

200 g. hindbær - friske eller frosne
0,5 dl. vand
2-3 spsk. sukker
40 g. mandler
6 kardemommekapsler (eller kardemomme i pulverform - ca. 1/4 - 1/2 tsk.)
Evt. nogle isterninger
2,5 dl. skyr

Giv hindbær, vand og sukker et opkog i en gryde eller i mikrobølgeovn. Lad det køle af.
Hak mandlerne groft - medmindre du har en god blender, der selv kan kværne dem.
Giv kardemommekasplerne nogle stød i en morter og fjern de tomme kapsler. Tilbage er kardemommefrøene, som skal stødes til fint pulver.
Hæld hindbærblandingen, madler, kardemomme og skyr op i en blender - evt. sammen med nogle isterninger - og blend godt i gennem.

Server med et fint sugerør eller hæld på en flaske til morgenmad på farten :)


  Mums! Lækker smoothie - forsvinder meget hurtigt :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar