2. sep. 2015

Stikkelsbærsaft


 
Jeg elsker stikkelsbær. De har den fineste sur-søde smag og de smukkeste farver fra grøn over gul til helt mørk rød. De er svære at finde i de danske supermarkeder og dyre. Men man kan finde dem i gårdbutikker rundt omkring i landet - dog primært i højsæsonen juli-august. Mine stikkelsbær i år kommer fra den fineste lille gårdbutik på Samsø og mine forældres have, som hvert år bugner af bær.



Her kommer opskriften på en dejligt læskende stikkelsbærsaft med en skøn sur-sød smag.

Ingredienser (7,5 dl. saft)

1 kg. stikkelsbær - gerne både grønne og lyserøde - nippet for blomster og stilke
3 dl. sukker (smag til efter, hvor sød saften skal være)
5 dl. vand

Lad det hele simre i 20 min. eller mere (specielt hvis bærrene har været frosne) indtil bærrene brister.
Blend det hele godt i gennem - f.eks. med en stavblender direkte i gryden.
Filtrer det gennem først en si og derefter en si foret med et klæde - f.eks. et viskestykke. Stil skålen med sien på køl. Det tager et par timer for det at trække i gennem.
Ud kommer den fineste lyserøde saft, hvis du har brugt både grønne og røde stikkelsbær.

Den mos, der ligger tilbage i klædet og fra første filtrering gennem si er rigtig lækker som marmelade oven på brød. Ingen madspild her i køkkenet :)

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar